wtorek, 8 lipca 2014

Serce potrzebne od zaraz !

Bardzo szybki i bardzo prosty sposób na smaczną dekorację naszych deserów lodowych, czyli galaretkowe serca <3

Potrzebujemy : foremki do ciastek w kształcie serduszek, jedną galaretkę o dowolnie wybranym smaku i talerz.




Przyrządzamy galaretkę, jaki smak, kolor wybierzecie to już zależy od Was, ja wybrałam smak malinowy. Odstawiamy do wystygnięcia. Zależy nam na tym, aby galaretka była prawie ścięta, ale jeszcze dość płynna. Taki stan pół na pół. W upalne dni po wystygnięciu, można ją schować do lodówki, albo nawet do zamrażalnika, żeby szybciej doszła do stanu, który chcemy osiągnąć. Następnie przygotowujemy talerzyk i foremki do ciastek. Foremki kładziemy na talerzyk i wlewamy w foremki (do 3/4 wysokości) naszą w pół ściętą galaretkę. Potem pozostałą galaretkę delikatnie rozpuszczamy i zalewamy nią foremki do końca. Serduszka pozostawiamy w lodówce do całkowitego ścięcia.


Serduszka z foremek wychodzą bez problemowo, jednak trzeba uważać przy odklejaniu serduszek od talerzyka.



Jak widać serduszko po prawej nie chciało się już tak prosto odkleić od talerzyka... :)


A tu już nasze lodowe desery z sercami :D

1 komentarz:

Witam Cię na moim blogu ! Dziękuje bardzo za każdy komentarz. :) Piszcie śmiało co myślicie i co uważacie ! :) Pozdrawiam Liwka